КАТАЛОГ НА ПРОИЗВОДИ

сите производи

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 1000 – ТЕЧНИ МЕТАЛИ

 

Belzona 1111 super metal
Belzona 1111 super metal

Belzona 1111 Универзален композитен течен метал за репарација. Успешно и цврсто се врзува скоро на секаква основа: челик, алуминиум, сив лив итн. Отпорност на хемикалии и температури до 200С.

Belzona 1131 Самоподмачкувачки систем за репарација на метални површини (се користи за санација на лизгачки лежишта). Врзува на челик, бетон, стакло, фиберглас, бронза итн.

Belzona 1221 Super E metal
Belzona 1221 Super E metal

Belzona 1221 Композитен течен метал за итни репарации.

Belzona 1311 Keramika R metal
Belzona 1311 Keramika R metal

Belzona 1311 Керамика метал за репарација и заштита од ерозија и

Корозија.

Belzona 1321 Keramika S metal
Belzona 1321 Keramika S metal

Belzona 1321 Индустриски керамички премаз за заштита од

ерозија – корозија.

Belzona 1341 Supermetalglide
Belzona 1341 Supermetalglide

Belzona 1341 Индустриски пемаз за превентивна заштита од

ерозија – корозија. Ја зголемува ефективноста на

пумпите. Ги подобрува хидродиманичките

перформанси.

Belzona 1391 Индустриски премаз за заштита на опрема што работи

на повисоки температури до1200С. Овој премаз ги

надминува својствата на епоксидните премази. Се користи за прамачкување на

сепаратори, скрубери, топоизменувачи, дестилациони единици, абсорбери итн.

Нуди одлична отпорност на ерозија, корозија и хемиска отпорност. Отпорен на

процес на отпарување и декомпресија.

Belzona 1521 Премаз за заштита од корозија на температура

до1500С. Се нанесува со шприцање со ерлес.

Овозможува одлична отпорност на корозија на повишени температури на

мешавини од вода и јаглеводороди, како и амини и гликол. Се применува

за премачкуање на скрубери, сепаратори, резервоари, аутоклави, стрипери,

испарувачи, дестилациони единици, регенератори итн.

Belzona 1591 Индустриски премаз за заштита од ерозија и корозија

на температури до 1800С. Отпорен е на вода,

јадлеводороди, водени раствори и водена пареа. Се

нанесува во еден слој.

Belzona 1812 Keramika karbid
Belzona 1812 Keramika karbid

Belzona 1811/1812/1813 Индустриска двокомпонентна смеса за заштита од

Абразија до 200С.

Belzona 1831 Super UW metal
Belzona 1831 Super UW metal

Belzona 1831 Повеќенаменски течен метал за репарација кој има

одлична моќ на врзување на недоволно одмастени и

влажни површини. Може да се премачкува и под вода.

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 2000 – ЕЛАСТОМЕРИ

 

Belzona 2100 D&A Sistem na elastomeri
Belzona 2100 D&A Sistem na elastomeri

Belzona 2111/ Двокомпонентни еластомери за репарација и

/2121/2131 обликување на гумени компоненти. Супериорна

отпорност на удар и абразија. Се врзува на природна

гума, полиуретан, PVC, челик, бакар, алуминиум и бетон. Одлична отпорност на

хемикалии и висока еластичност.

Belzona 2141 Еластомер премаз отпорен на среден и висок

интензитет на кавитација.

Belzona 2211 MP Hi build elastomer
Belzona 2211 MP Hi build elastomer

Belzona 2211/2221 Двокомпонентни еластомери за санација и лепење

на гумени делови.

 

Belzona 2311 SR Elastomer
Belzona 2311 SR Elastomer

Belzona 2311 Двокомпонентен еластомер за итни репарации со

минимално време на застој на опремата што се

репарира.

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 3000 – ПРЕМАЗИ МЕМБРАНИ

 

Belzona 3111 Fleksibilna membrana
Belzona 3111 Fleksibilna membrana

Belzona 3111 Еднокомпонентен полимерен микропорозен премаз за

санација и заштита на сите видови кровови и

превентиван заштита на дното на челични резервоари.

Трајно решение – 20 години и повеќе. Врзува на филц,

асфалт, олово, цинк, бакар, стакло, бетон, цигла плочки

итн.

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 4000 – ПРЕМАЗИ И МАГМА КВАРЦ

 

Belzona 4111 Magma kvarc
Belzona 4111 Magma kvarc

Belzona 4111 Belzona 4141 Двокомпонентни материјали за санација на бетонски

делови (покриви, мостови, ѕидови, бетонски пукнатини

итн).

Belzona 4311 Двокомпонентен висококвалитетен премаз

за заштита на површини изложени на агресивни

хемикалии. Отпорен на киселини и бази.

Врзува многу добро на метал, бетон, цигли, плочки и

стакло.

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 5000 – БАРИЕРНИ ПРЕМАЗИ

Belzona 5811 Двокомпонентен премаз за заштита на метални и бетонски површини потопени во водени раствори. Отпорен е на солена вода, киселини раствори, алкохоли и надворешни влијанија. Стврднува на ладно при влажни услови.

Belzona 5231 Двокомпонентен премаз за ПОДОВИ. Овозможува заштита од хемикалии, абразија и против лизгање. Се добива естетска површина. Се нанесува во многу тенок слој. Со 0,5 литри се покрива 1m2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Belzona дистрибуција за Македонија