BELTEH Solution d.o.o.

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 1000 - ТЕЧНИ МЕТАЛИ

Belzona 1111 

Универзален композитен течен метал за репарација. Успешно и цврсто се врзува скоро на секаква основа: челик, алуминиум, сив лив итн. Отпорност на хемикалии и температури до 200С.

belzona1131

Belzona 1131

Самоподмачкувачки систем за репарација на метални површини (се користи за санација на лизгачки лежишта). Врзува на челик, бетон, стакло, фиберглас, бронза итн.

Belzona 1221

Композитен течен метал за итни репарации.

Belzona 1311

Керамика метал за репарација и заштита од ерозија и корозија.

belzona1321

Belzona 1321

Индустриски керамички премаз за заштита од ерозија – корозија.

Belzona 1341

Индустриски пемаз за превентивна заштита од ерозија – корозија. Ја зголемува ефективноста на пумпите. Ги подобрува хидродиманичките перформанси.

Belzona 1391

Индустриски премаз за заштита на опрема што работи на повисоки температури до 120С. Овој премаз ги надминува својствата на епоксидните премази. Се користи за прамачкување на сепаратори, скрубери, топоизменувачи, дестилациони единици, абсорбери итн. Нуди одлична отпорност на ерозија, корозија и хемиска отпорност. Отпорен на процес на отпарување и декомпресија.

belzona1521

Belzona 1521

Премаз за заштита од корозија на температура до 150С. Се нанесува со шприцање со ерлес. Овозможува одлична отпорност на корозија на повишени температури на мешавини од вода и јаглеводороди, како и амини и гликол. Се применува за премачкуање на скрубери, сепаратори, резервоари, аутоклави, стрипери, испарувачи, дестилациони единици, регенератори итн.

belzona1591

Belzona 1591

Индустриски премаз за заштита од ерозија и корозија на температури до 180С. Отпорен е на вода, јадлеводороди, водени раствори и водена пареа. Се нанесува во еден слој.

Belzona 1811/1812/1813

Индустриска двокомпонентна смеса за заштита од Абразија до 200С.

Belzona 1831

Повеќенаменски течен метал за репарација кој има одлична моќ на врзување на недоволно одмастени и влажни површини. Може да се премачкува и под вода.

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 2000 - ЕЛАСТОМЕРИ

Belzona 2111/2121/2131

Двокомпонентни еластомери за репарација и обликување на гумени компоненти. Супериорна отпорност на удар и абразија. Се врзува на природна гума, полиуретан, PVC, челик, бакар, алуминиум и бетон. Одлична отпорност на хемикалии и висока еластичност.

belzona2141

Belzona 2141

Еластомер премаз отпорен на среден и висок интензитет на кавитација.

belzona2211

Belzona 2211/2221

Двокомпонентни еластомери за санација и лепење на гумени делови.

Belzona 2311

Двокомпонентен еластомер за итни репарации со минимално време на застој на опремата што се репарира.

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 3000 - ПРЕМАЗИ МЕМБРАНИ

Belzona 3111

Еднокомпонентен полимерен микропорозен премаз за санација и заштита на сите видови кровови и превентиван заштита на дното на челични резервоари. Трајно решение – 20 години и повеќе. Врзува на филц, асфалт, олово, цинк, бакар, стакло, бетон, цигла плочки.

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 4000 - ПРЕМАЗИ И МАГМА КВАРЦ

Belzona 4111/Belzona 4141

Двокомпонентни материјали за санација на бетонски делови (покриви, мостови, ѕидови, бетонски пукнатини итн).

Belzona 4311

Двокомпонентен висококвалитетен премаз за заштита на површини изложени на агресивни хемикалии. Отпорен на киселини и бази. Врзува многу добро на метал, бетон, цигли, плочки и стакло.

ПРОИЗВОДИ ОД СЕРИЈА 5000 - БАРИЕРНИ ПРЕМАЗИ

Belzona 5231

Двокомпонентен премаз за ПОДОВИ. Овозможува заштита од хемикалии, абразија и против лизгање. Се добива естетска површина. Се нанесува во многу тенок слој. Со 0,5 литри се покрива 1m2.

Belzona 5811

Двокомпонентен премаз за заштита на метални и бетонски површини потопени во водени раствори. Отпорен е на солена вода, киселини раствори, алкохоли и надворешни влијанија. Стврднува на ладно при влажни услови.